GINOP-5.3.4-16-2016-00015
A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban

Sajtóközlemény

Közös megoldási javaslatot dolgoztak ki a szakmai szereplők a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban elnevezésű projektnek köszönhetően

Eredményesen zárult szeptember 30-án a GINOP-5.3.4-16-2016-00015 számú A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban című európai uniós projekt. Az ágazati szereplők bevonásával lehetőség nyílt a fejlesztési területek megjelölése mellett tájékoztató kiadványok elkészítésére és szakmai előadások megszervezésére is.

Konkrét fejlesztési irányok megjelölésével, eredményesen zárult a GINOP-5.3.4-16-2016-00015 számú, A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban elnevezésű európai uniós projekt. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, 92,193 millió forinttal támogatott projekt keretében a konzorciumi partnerek a szakmai szereplőkkel közösen kaptak lehetőséget, hogy felmérjék a dolgozók körében azokat a legfontosabb területeket, amelyeken nélkülözhetetlen a munkahelyi biztonság- és egészségfejlesztés.

A projekt lehetőséget nyújtott a munkavállalók tapasztalatainak megismerése mellett olyan felmérések és tájékoztató kiadványok elkészítésére is, amelyek mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak segítséget nyújthatnak a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel kapcsolatos kötelezettségek, lehetőségek betartásában. A támogatásnak köszönhetően országos szintű, szakmai rendezvényeken is tapasztalatot cserélhettek az érintettek, így valós képpel rendelkeznek az aktuális kihívásokról.

A felméréseknek, kiadványoknak és előadássorozatoknak köszönhetően a szállítási ágazatban a szereplők kijelölték azokat az irányokat, amelyekkel az említett területek fejleszthetők. Ennek köszönhetően egy intézményes foglalkozásegészségügyi hálózat kidolgozásához is sikerült megfelelő tapasztalatot szerezni. Az irányok megjelölésének köszönhetően pedig – az elengedhetetlen forrásbevonás mellett – hatékonyabban fejleszthető a rendszer, így jobban képes megfelelni a foglalkoztatási kihívásoknak.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritásának, és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közreműködésével megvalósuló projektről bővebb információ a www.szallitasbiztonsag.hu weboldalon érhető el.


« Ugrás az összes hírhez