GINOP-5.3.4-16-2016-00015
A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban

Hírek, események

Tekintse meg aktualitásainkat

Az egyénre szabott kockázatértékelési rendszer kiépítésére van szükség

A megváltozott munkaerőpiacon egyre többször fordul elő, hogy egy adott munkahelyen a dolgozónak a munkakörétől eltérő feladatokat is el kell látnia. Ehhez azonban szükség van a foglalkozásegészségügyi szolgálaton keresztül a megfelelő kockázatértékelésre, tehát meg kell határozni, hogy a dolgozó alkalmas-e az adott területen is a munkavégzésre, figyelembe véve az egyedi körülményeket.


Elolvasom

Sajtóközlemény

Eredményesen zárult szeptember 30-án a GINOP-5.3.4-16-2016-00015 számú A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban című európai uniós projekt.


Elolvasom

Rendszerszintű ösztönzésre és egyéni motivációra is szükség van az egészség megőrzéséhez

A foglalkozásegészségügyi hálózat fejlesztésével, a szabályozás megreformálásával, a dolgozói egészségtudatosság ösztönzésével, valamint a szűrővizsgálatok hozzáférhetőségének növelésével jelentősen csökkenthetők lennének a munkaképesség csökkenéséhez vezető kockázatok. „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban” elnevezésű, európai uniós projekt keretében szervezett országos szakmai rendezvényeken a közösségi közlekedési ágazat szereplői a munkaegészségügy jövőbeli irányai mellett abban is egyetértettek, hogy a dolgozók egészségromlásának kockázata – beavatkozás nélkül – tovább nő.


Elolvasom

Nélkülözhetetlen az egészségtudatosság ösztönzése

Az átalakuló munkaerőpiac miatt nagyobb terheltséggel kell szembenézniük a dolgozóknak, és egyre több szekértő hangsúlyozza a munkavállalók egészségmegőrzésének fontosságát. Ugyanakkor ehhez nem csak a munkaadónak, de a munkavállalónak is hozzá kell járulnia. A felmérések szerint a magyar lakosság élen jár Európában a daganatos és keringési megbetegedések számával, emellett a stressz is nagy terhet jelent a munkavállalók jelentős részénél.


Elolvasom

Több figyelmet igényel a munkavállalók egészségmegőrzése

Egyre hangsúlyosabbá válik az átalakuló munkaerőpiacon a dolgozók egészségének megőrzése, munkaképességük megtartása a gazdaság számos területén. Kiemelten igaz ez a szállítási ágazatra mivel a munkavállalói állomány átlagos életkora egyre magasabb, ráadásul a csökkenő dolgozói létszám és a növekvő szakemberhiány miatt egyre nagyobb gondot jelent magának a közszolgáltatásnak is a fenntartása.


Elolvasom